Nationell konferens

Stockholm
måndag 20 mars 2017

VFTA

Vem f-n tar ansvar?

En nationell konferens – en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för den interkulturella samhällsutvecklingen! Sverige behöver nya lösningar och bredare samarbeten för att klara utmaningen med att bygga ett hållbart asyl- och flyktingmottagande och en interkulturell samhällsutveckling värt namnet. Då måste alla samarbeta och ta gemensamt ansvar. Dagen varvas med föreläsningar, seminarier och nätverksbygge för att ge inspiration, insikter och nya kontakter.

Välkommen!

Borlänge, Falköping, Lindesberg och Nässjö kommuner

 

Medverkande 20 mars 2017 (fler namn tillkommer):

Mikael Damberg
Sveriges närings- och innovationsminister
Arbetar med att skapa förutsättningar för fler växande företag, innovation och investeringar i Sverige. Har också fått statsministerns uppdrag att skapa fler enkla jobb och enklare vägar till jobb i näringslivet.

 

Ibrahim Baylan
Sveriges samordnings- och energiminister
I rollen som samordningsminister har han ett särskilt ansvar att samordna regeringens många insatser för att minska klyftorna i samhället. Ibrahim brinner för att alla människor ska ha samma möjlighet att forma sin framtid, oavsett sin bakgrund. 

Lena Micko
Ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)
SKL samlar samtliga kommuner, landsting och regioner i landet. SKL stödjer medlemmarna, bidrar till att utveckla verksamheten samt driver den kommunala sektorns intresse gentemot staten. SKL har under de senaste åren arbetat intensivt med att förändra och förbättra flyktingmottagandet.

 

Carola Lemne
Verkställande direktör på Svenskt Näringsliv
Carola är övertygad om att det krävs både nytänkande och mod för att klara Sveriges utmaningar framöver.

Elisabeth Svantesson
Moderaternas arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson
Elisabeth har en licentiatexamen i nationalekonomi och hennes licentiatavhandling handlade om nyanländas första år i Sverige. Hon leder Moderaternas arbetsgrupp ”Arbete och ansvar ska alltid löna sig” där Moderaternas reformförslag på arbetsmarknads- och integrationsområdet förbereds.

Alf Karlsson
Statssekreterare för bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Har varje dag heta frågor i samhällsdebatten på sitt bord – fler bostäder, bostäder som alla har råd att bo i, och hela landets tillgång till bra fast eller mobil uppkoppling – för att bara nämna några.

Pascal Tshibanda
Doktorand i systemisk organisationskommunikation vid University of Bedfordshire i Storbritannien. Hans forskning handlar om flyktingars livsberättelser som en del av offentliga organisationers kommunikation. Han är även kommunikationschef i Falköpings kommun.

Så här tar du dig till konferensen:

Det går att ta sig till Clarion Stockholm väldigt enkelt med SL, till fots eller med taxi.

Tunnelbana och buss
Åk till Skanstull med tunnelbana och följ uppgångarna till Ringvägen, det är skyltat med ”Clarion Stockholm”. Till Skanstull kan man åka med tunnelbanan, från T-centralen är det grön linje mot Hagsätra, Skarpnäck eller Farsta Strand.

Vid Skanstull stannar även flertalet bussar, ex. linjerna 4 & 57.

Taxi
Clarion Stockholm ligger på adressen Ringvägen 98, det är vid korsningen Ringvägen/Götgatan på Södermalm.

Till fots
Det går utmärkt att promenera till Clarion Stockholm, ex. från Slussen i Stockholm. Konferensen äger rum på Ringvägen 98, på Södermalm.

Parkering
Det finns parkeringar i närheten av konferensen men vi rekommenderar er att åka kollektivtrafik, då det kan vara svårt att få parkering.

Vid Ringens Köpcentrum, precis vid konferensen, finns ett parkeringshus. Infarten till parkeringshuset ligger på Götagatan 98, parkeringshuset har öppet mellan 06.30–22.00 måndag–söndag.

Pris: 18 kronor/påbörjad 20-minutersperiod alternativt 295 kronor/dygn.

 

Hotellerbjudande Clarion Stockholm:

Vi har möjligheten att erbjuda rum till rabatterat pris på Clarion Stockholm, samma hotell som konferensen äger rum på. Det finns ett begränsat antal rum – så det är först till kvarn som gäller. Ring eller maila till bokningen och uppge koden ”vem f-n tar ansvar” för att få tillgång till erbjudandet.

Incheckning tidigast 15.00, utcheckning senast 10.00.

Bokning: 08-462 10 30 eller reservation.stockholm@choice.se

Den första nationella konferensen arrangerades 4 april 2016. I väntan på det mer detaljerade programmet för 2017, ta del av den nu genomförda konferensen.

Här kan du se hela konferensens föreläsningar i efterhand, läsa om talarna som deltog, om programmet samt ta del av bilder.

Säkra din plats till konferensen 2017, köp biljett här. 
1995 kr + moms fram till sista januari (ord. 2295 kr + moms)


Se de olika föreläsningarna och anförandena i efterhand

I spellistan hittar du alla delar av programmet som livesändes.

Ögonblicksbilder – Nationell Konferens 4 april 2016